صفحه اصلی > اقتصادی : مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی :شمار بانک‌های صادرکننده دسته چک دیجیتال به ۱۵ بانک رسید

مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی :شمار بانک‌های صادرکننده دسته چک دیجیتال به ۱۵ بانک رسید

شمار بانک‌های صادرکننده دسته چک دیجیتال به ۱۵ بانک رسید

شمار بانک‌های صادرکننده دسته چک دیجیتال به ۱۵ بانک رسیده است.

به گزارش آتیه پرس ، آمنه نادعلی زاده؛ مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه شمار بانک‌های صادرکننده دسته چک دیجیتال به ۱۵ بانک رسیده است، گفت: تاکنون بیش از ۳۹۱ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده است که کمتر از یک درصد آن‌ها برگشت خورده و ۸۵ درصد این چک‌ها تاکنون نقد شده است. همچنین مابقی این چک‌ها نیز در دست اشخاص در حال تبادل است.

وی با بیان اینکه بانک‌ها می‌توانند برای اشخاص حقوقی، حقیقی و دارندگان حساب مشترک دسته چک دیجیتال صادر کنند، عنوان کرد: هم اکنون همه بانک‌ها امکان پذیرش و پردازش چک دیجیتال به صورت بین بانکی در سامانه چکاوک را دارند.

به گفته این مقام مسئول بانک مرکزی، در حال حاضر ۱۵ بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون، ملی، سینا، شهر و اقتصادنوین این خدمت را ارائه می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه گیرنده چک پیش از اعلام تأیید چک در سامانه یا پذیرش آن بایستی سوابق اعتباری صادرکننده چک را بررسی کند، تصریح کرد: در حال حاضر سرویس استعلامی سوابق صادرکننده چک به سرشماره ۴۰۴۰۷۰۱۷۰۱ با کد دستوری *۱*۴ در دسترس عموم است و این خدمت در اپلیکیشن‌های بانکی در حال ارائه شدن است. گیرنده چک با استفاده از این خدمت می‌تواند اطلاعاتی را درباره مجموع مبالغ چک‌های برگشتی صادرکننده، مجموع مبالغ چک‌های برگشتی رفع سوء اثر شده صادرکننده و همچنین مجموع مبالغ چک‌های در راه صادرکننده کسب کند و با کسب این اطلاعات درباره پذیرش چک تصمیم گیری کند.

مقام مسئول بانک مرکزی با اشاره به اینکه اخیراً سامانه صیاد بانک مرکزی به سرویس استعلامی املاک و اسکان وزارت راه و شهرسازی متصل شده است، عنوان کرد: براساس قانون مالیات‌های مستقیم افراد ملزمند محل سکونت خود را در سامانه املاک و اسکان اظهار کنند. در صورتی که این اظهار از سوی فرد انجام نشود، برخی سخت گیری‌ها متوجه آن‌ها خواهد شد.

وی ادامه داد: در گام نخست، مقرر است سامانه صیاد به سامانه املاک و اسکان متصل شود و اظهار یا عدم اظهار محل سکونت فرد متقاضی دسته چک در زمان صدور دسته در سامانه یاد شده بررسی شود. براین اساس اگر فرد محل سکونت خود را اظهار نکرده باشد، اطلاع رسانی لازم به وی انجام خواهد شد و بعد از گذشت دوره پایلوت و مقدماتی، در صورتی که اطلاعات خود را در سامانه مذکور ثبت نکرده باشد، دسته چک به وی تحویل داده نمی‌شود.

لینک کوتاه خبر :

https://atiehpress.ir/?p=7308

برچسب ها :
پست های مرتبط

قیمت امروز دلار و یورو در مرکز مبادله ایران

هر اسکناس دلار آمریکا به ۵۰…

۱۰ آبان ۱۴۰۳

چشم‌انداز تجارت ۵ میلیارد دلاری ایران و ازبکستان

سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و…

۹ آبان ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

پایگاه خبری آتیه پرس در راستای ایفای نقش اطلاع رسانی ضمن تولید اخبار و محتوای های مفید و امید بخش مرتبط با اقتصاد ایران به مردم عزیز کشور سعی دارد که مهم ترین نیازهای اطلاعاتی مردم را باز نشر دهد.

نماد ارشاد آتیه پرس