صفحه اصلی > علمی و فناوری جهان :
چرا تیک تاک در آمریکا فیلتر شد؟

مریم رنجبرزاده – کارشناس فناوری

چرا تیک تاک در آمریکا فیلتر شد؟

مریم رنجبرزاده – کارشناس فناوری

دلایل فیلترینگ تیک تاک ؟

 

اگر چه موضوع فیلترینگ در حوزه ای چرایی های خاص خود را دارد و رفع یا اعمال آن همواره با نظرات مثبت و منفی منتقدان همراه است. این موضوع همواره یکی از موضوعات داغ در حوزه فیلترینگ یوتیوب، واتساپ، اینستاگرام و … در کشور ما بوده است.

اما این مطلب تنها در کشور ما نبوده و در بسیاری از کشورها با شدت و ضعف در حال اجراست. شاید شنیده باشید که پلتفرم تیک تاک در کشور آمریکا فیلتر است. البته تیک‌تاک هرگز قرار نبود در شروع فعالیتش یک اپلیکیشن سیاسی باشد. سال ۲۰۱۸ هنگامی ‌که این اپلیکیشن مبتنی بر ویدیو در آمریکا رونمایی شد، تنها فضایی برای انتشار محتوای سرگرم ‌کننده برای دیدن محتواهای طنزآمیز و جالب شناخته می ‌شد و طی دو سال، با افزایش محبوبیتش نرخ دانلود تیک ‌تاک در آمریکا از مرز ۱۶۵ میلیون بار گذشت و این برنامه طرفداران خاص خود را پیدا کرد.

یکی از دلایل محدودیت‌ های تیک‌ تاک در آمریکا، بیان امنیت ملی است. در سال ۲۰۲۰، دولت آمریکا شروع به بررسی امنیت تیک‌ تاک کرد و وزارت خزانه ‌داری آمریکا به تحریم تیک ‌تاک، در آمریکا پرداخت. دلیل اصلی این تحریم‌ ها، نگرانی‌ های مربوط به جمع‌ آوری اطلاعات کاربران آمریکایی توسط این شرکت چینی بود.

حریم خصوصی و امنیت داده یکی از مهم ترین دلایل تحریم است. موضوع حریم خصوصی و امنیت داده همواره بر سر زبان‌ها بوده است. برخی از نگرانی‌ها شامل جمع‌ آوری و استفاده احتمالی اطلاعات شخصی کاربران توسط شرکت بایت ‌دنس بوده است. برای رفع این نگرانی‌ها، تیک‌تاک تلاش کرده است تا اقداماتی را برای افزایش شفافیت و حفاظت از اطلاعات کاربران انجام دهد. با این حال، چنانچه نگرانی‌های امنیتی برای دولت آمریکا به صورت قابل قبولی رفع نشوند، ممکن است فیلترها و محدودیت‌های بیشتری اعمال شود.

تیک‌تاک به سرعت به یکی از پلتفرم ‌های رسانه ‌های اجتماعی محبوب در آمریکا تبدیل شد و تعداد زیادی از جوانان و کاربران جوان آمریکایی را به خود جذب کرد. این موضوع می‌تواند تأثیر زیادی بر روی فرهنگ و سیاست‌های اجتماعی داشته باشد. به همین دلیل، برخی از مقامات و سیاستمداران آمریکایی ممکن است نگران این باشند که تیک ‌تاک تأثیر زیادی بر روی نظرات و عقاید جمعی داشته باشد و ممکن است از طریق این پلتفرم ترویج یا انتشار محتوایی که با سیاست‌ های آن‌ها مغایرت دارد، امکان ‌پذیر شود. مازاد بر اینکه همانند سایر پلتفرم‌های رسانه‌ های اجتماعی، تیک ‌تاک نیز با چالش ‌هایی در خصوص ترویج خشونت و محتوای نامناسب مواجه است. بارها، تیک ‌تاک به دلیل محتوای خشونت آمیز، تحریک و ترویج نژادپرستی مورد انتقاد قرار گرفته است. البته، تیک ‌تاک نیز تلاش کرده است تا با ابزارهایی مانند فیلترها و الگوریتم ‌های هوشمند، محتوای نامناسب را کنترل کند.

رقابت با سایر پلتفرم ‌ها هم یکی از دلایل مهمی است که سبب شده آمریکایی ها بر این تصمیم مصمم باشند. در حال حاضر، تیک ‌تاک به یکی از پرطرفدارترین پلتفرم‌ های رسانه‌های اجتماعی در جهان تبدیل شده است. این رقابت با سایر پلتفرم ‌های معروف مانند فیسبوک و اینستاگرام می‌ تواند به دلایل تجاری و رقابتی، موجب فشارهایی بر روی تیک ‌تاک در آمریکا شود، تا با محدود کردن دسترسی به تیک ‌تاک، کاربران آمریکایی را به سمت پلتفرم‌های دیگر هدایت کنند. در نهایت اینکه هنوز سرنوشت نهایی تیک تاک در آمریکا در هاله ای از ابهام است ولی آنچه در این بررسی ها باید مورد دقت قرار بگیرد که حفظ منافع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی هر کشوری در اولویت قانونگذاری آن کشور قرار دارد.

 

لینک کوتاه خبر :

https://atiehpress.ir/?p=4948

پست های مرتبط

هوش مصنوعی می‌تواند آینده تحصیلی شما را پیش‌بینی کند

آیا چیزی به سادگی یک اپلیکیشن…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

سقوط بزرگ فروش چین در انتظار اپل

در حالی که انتظار می رود…

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد

دانشمندان هلند و کره جنوبی به…

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

پایگاه خبری آتیه پرس در راستای ایفای نقش اطلاع رسانی ضمن تولید اخبار و محتوای های مفید و امید بخش مرتبط با اقتصاد ایران به مردم عزیز کشور سعی دارد که مهم ترین نیازهای اطلاعاتی مردم را باز نشر دهد.

نماد ارشاد آتیه پرس