گروهی از محققان ایرانی در استرالیا حسگری ارزان قیمت برای ردیابی آمونیاک ابداع کرده اند که در ماسک قرار می گیرد و می تواند به تشخیص غیرتهاجمی پزشکی این گاز کمک کند.
به گزارش آتیه پرس ، تجزیه و تحلیل تنفس یک روش غیر تهاجمی است که در تشخیص پزشکی کاربرد دارد اما نسل فعلی ابزارهای تحلیل کننده تنفس گرانقیمت و وقت گیر هستند و از سوی دیگر نیازمند جداسازی نمونه گاز هستند.
در همین راستا گروهی از محققان با همکاری فریبا دهقانی، سینا نفیسی، زهرا شهربابکی، فرشاد اویسی، سیامک فرجیخواه محققان دانشگاه سیدنی در استرالیا یک حسگر گاز آمونیاک برای تشخیص پزشکی غیرتهاجمی ابداع کرده اند.
حسگر طراحی شده طیف گسترده ای برای تشخیص گاز آمونیاک تا 1000 ppm با محدودیت تشخیص 30 ppb است. ابزار مذکور حسگری قدرتمند است که در رطوبت بالا فعال می ماند و در شرایط آزمایشی مختلف واکنش های الکتریکی هماهنگی را از خود نشان داد.
نتیجه یک آزمایش کور، واکنش گزینشی حسگر به آمونیاک را در کنار گازهای دیگر مانند دی اکسید کربن نیز تایید می کند. همچنین ادغام این حسگر در یک ماسک برای تشخیص دقیق گاز آمونیاک به طور واقعی امکان پذیر است. به طور کلی، این مطالعه امکان توسعه یک حسگر ساده، غیر تهاجمی و مقرون به صرفه را برای نظارت بر زمان واقعی گاز آمونیاک با پتانسیل بالا در کاربردهایی مانند تشخیص پزشکی، ایمنی مواد غذایی و شرایط محیطی را نشان داد.
در آزمایش کور یا آزمایش چشمی، افراد شرکتکننده در آن از داشتن اطلاعاتی که منجر شود به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه به سمتی متمایل شوند، منع میشوند. بهطور مثال وقتی از مصرفکننده پرسیده شود که طعم و مزه محصولات مختلف را با هم مقایسه کند، نام سازنده محصول باید پوشانده شود.
منبع: مهر