صفحه اصلی > سلامت و درمان : کرونا چگونه خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

کرونا چگونه خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

کرونا چگونه خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

یک مطالعه جدید نشان می دهد که حتی یک عفونت خفیف کووید۱۹ می تواند باعث گرفتگی عروق شود و خطر حمله قلبی را در برخی افراد افزایش دهد.

به گزارش آتیه پرس به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که عفونت با ویروس کرونا با رشد سریع پلاک در شریان‌هایی که خون را به عضله قلب می‌رسانند، که شریان‌های کرونر نیز نامیده می‌شوند، مرتبط است.

نتایج نشان می‌دهد که در مجموع، بیماران مبتلا به کووید احتمال بیشتری برای ایجاد پلاک‌هایی دارند که باعث حمله قلبی می‌شوند یا نیاز به روشی برای باز کردن مجدد شریان دارند.

علاوه بر این، همه اینها در افرادی رخ داده است که کووید آنها آنقدر شدید نبود که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند.به گفته محققان، التهاب مرتبط با بیماری عفونی تنفسی محتمل‌ترین عامل این رشد سریع پلاک شریانی است.

دکتر «جانبو جی»، مدیر قلب و عروق در دانشگاه فودان در شانگهای چین، در یک بیانیه خبری گفت: «التهاب ناشی از کووید ۱۹ می‌تواند منجر به رشد مداوم پلاک، به ویژه در پلاک‌های پرخطر و غیر کلسیفیه شود.»پلاک‌های غیر کلسیفیه از کلسترول و چربی ایجاد شده‌اند. احتمال پارگی و مسدود شدن جریان خون و ایجاد حمله قلبی بیشتر است.

برای این مطالعه، محققان سی تی اسکن‌های مکرر انجام شده روی بیش از ۸۰۰ بیمار را تجزیه و تحلیل کردند. اسکن‌ها شامل ۳۲۹ بیمار بود که قبل از همه‌گیری کووید و ۴۷۴ بیمار در طول همه‌گیری تصویربرداری شده بودند.

در مجموع، ۶۹۰ بیمار در نهایت به کووید مبتلا شدند، در حالی که ۱۱۳ بیمار سالم ماندند. هیچیک از بیماران مبتلا به کووید به اندازه کافی عفونت جدی نداشتند که موجب بستری شدن آنها در بیمارستان شود.

محققان دریافتند بیماران کووید همچنین احتمال بیشتری برای داشتن پلاک‌های پرخطر، ۲۱ درصد در مقابل ۱۶ درصد، و التهاب مرتبط با قلب، ۲۷ درصد در مقابل ۲۰ درصد، داشتند.در نهایت، بیماران مبتلا به کووید احتمال بیشتری برای ایجاد پلاک‌هایی داشتند که منجر به مرگ ناشی از حمله قلبی یا نیاز به باز کردن مجدد شریان مسدود شده با جراحی می‌شد- ۱۰٪ در مقایسه با ۳٪ در افراد سالم.جی گفت: «بیماران مبتلا به عفونت کووید تا یک سال در معرض افزایش خطر انفارکتوس میوکارد، سندرم حاد کرونری و سکته هستند.»

بر اساس سرمقاله همراه این مطالعه، اگر این یافته‌ها معتبر باشند، جهان باید خود را برای موج آینده بیماری قلبی ناشی از همه‌گیری آماده کند.

مهر

لینک کوتاه خبر :

https://atiehpress.ir/?p=11667

برچسب ها :
پست های مرتبط

۵ نکته برای کاهش وزن بدون ورزش

آیا واقعا برای کاهش وزن باید…

۱۵ بهمن ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

پایگاه خبری آتیه پرس در راستای ایفای نقش اطلاع رسانی ضمن تولید اخبار و محتوای های مفید و امید بخش مرتبط با اقتصاد ایران به مردم عزیز کشور سعی دارد که مهم ترین نیازهای اطلاعاتی مردم را باز نشر دهد.

نماد ارشاد آتیه پرس