صفحه اصلی > کسب و کار :
نقش مدیریت مالی در جلوگیری از ورشکستگی

مهسا صالحی – ارشد مدیریت مالی

نقش مدیریت مالی در جلوگیری از ورشکستگی

مهسا صالحی – ارشد مدیریت مالی

نقش مدیریت مالی در جلوگیری از ورشکستگی

در دنیای کسب و کار امروز، پدیده ورشکستگی یکی از مهم ترین چالش هایی است که کارآفرینان با آن مواجه هستند. ورشکستگی می تواند تاثیرات منفی زیادی بر زندگی شخصی ، روابط اجتماعی و آینده کارآفرینان داشته باشد. به همین دلیل، شناسایی و به کارگیری راهکارهای موثر برای جلوگیری از ورشکستگی امری ضروری است.اما در بسیاری از موارد کارآفرینان تا آخرین لحظات کسب و کارشان متوجه شرایط شان نیستند و خود را مصون از ورشکستگی می دانند. دقیقا زمانی خود را در ورطه ی شکستگی می بینند که کار از کار گذشته است و دیگر نمی توانند کاری از پیش ببرند.

یکی از اولین نشانه‌های مشکلات مالی، کاهش پیوسته فروش و درآمد است. افت فروش ممکن است ناشی از رکود اقتصادی، تغییرات در بازار یا رقابت شدید باشد. به‌ ویژه در ابتدای راه‌اندازی، کسب و کارها اغلب با کمبود نقدینگی و بدهی‌های سررسید مواجه می‌شوند. این مشکلات ممکن است باعث عدم پرداخت به موقع دستمزدها و هزینه‌های جاری شود.

نوسان و رشد نامتناسب هزینه‌ها در مقایسه با درآمدها، به معنای کاهش حاشیه سود و سودآوری است که می‌تواند پیش‌درآمد ورشکستگی باشد. از دست دادن مشتریان بزرگ و اصلی می ‌تواند ضربه سنگینی به درآمد کسب و کار وارد کند و تهدیدی برای بقای آن به‌ شمار رود و زمانی که بدهی‌ های کسب و کار به شکل چشمگیری افزایش می‌یابد و دارایی‌های آن کاهش می‌یابد، نشان از وخامت شرایط دارد.

ورشکستگی از مهم ترین چالش های کسب و کار
ورشکستگی از مهم ترین چالش های کسب و کار

همانطور که بیان شد یکی از مهم ترین عوامل در جلوگیری از ورشکستگی کارآفرینان، داشتن مدیریت مالی مناسب است. کارآفرینان باید به طور دقیق و منظم وضعیت مالی کسب و کار خود را ارزیابی کرده و بر اساس آن برنامه ریزی های لازم را انجام دهند. درواقع کارآفرینان باید با تهیه بودجه دقیق و کنترل مداوم هزینه ها، از تجاوز هزینه ها از بودجه پیشگیری کنند. این امر به آنها کمک می کند تا از انباشت بدهی ها جلوگیری نموده و نقدینگی شرکت را در سطح مطلوب حفظ کنند.

آن ها باید با اتخاذ سیاست های مناسب در زمینه اخذ مطالبات از مشتریان و پرداخت به تامین کنندگان، از انباشت بدهی ها و کمبود نقدینگی جلوگیری کنند. همچنین، آنها باید از راهکارهایی مانند تهاتر بدهی ها و مطالبات یا برنامه های تقسیط بدهی استفاده کنند. مدیریت موثر موجودی ها (مواد اولیه، کالای در جریان ساخت و کالای آماده فروش) نقش مهمی در کاهش هزینه های شرکت و افزایش نقدینگی دارد. برنامه ریزی دقیق، از ایجاد موجودی های اضافی و منجمد شدن سرمایه در آنها جلوگیری می کند.

کارآفرینان حرفه ای به خوبی به این شرایط واقف اند که باید از اتکای صرف به یک منبع مالی (مانند یک بانک خاص) پرهیز کرده و به تنوع بخشی منابع مالی خود بپردازند. این امر شامل استفاده از سرمایه گذاری های مختلف، تسهیلات بانکی متنوع و جذب سرمایه از طریق بازار سرمایه می باشد.

مدیریت صحیح ریسک های موجود در کسب و کار، یکی دیگر از راهکارهای موثر در پیشگیری از ورشکستگی کارآفرینان است. اگر چه ریسک پذیری جز جدا نشدنی کسب و کارهاست اما کارآفرینان باید ریسک های موجود در کسب و کار خود را به طور دقیق شناسایی کرده و میزان تاثیرگذاری هر یک را ارزیابی نمایند. این ریسک ها می توانند در حوزه های مختلف مانند بازار، تامین مواد اولیه، نیروی انسانی، فناوری و … باشند.

پس از شناسایی ریسک ها، کارآفرینان باید راهکارهای مناسب برای کاهش یا مدیریت آنها را ارائه دهند. این راهکارها می توانند شامل تنوع بخشی به محصولات، بازارها، بیمه نمودن دارایی ها، تنوع در تامین کنندگان، تقویت برنامه های نگهداشت نیروی انسانی و … باشد. کارآفرینان باید برای مقابله با ریسک های بحرانی که می توانند منجر به ورشکستگی شوند، برنامه های اضطراری مدون داشته باشند. این برنامه ها باید شامل راهکارهای کاهش هزینه ها، تامین نقدینگی اضطراری، مدیریت بحران و ارتباط با ذینفعان باشند. در این بین انجام سرمایه گذاری های هوشمندانه و بهینه یکی دیگر از راهکارهای موثر در پیشگیری از ورشکستگی کارآفرینان است. این امر شامل موارد زیر است: تمرکز بر فرصت های سودآور تنوع بخشی به سرمایه گذاری ها و سرمایه گذاری در دارایی های با ارزش بسیار مهم است.در نهایت هر چه جوانب کارهایتان را بیشتر بسنجید و آگاهانه تر رفتار کنید از ورشکستگی مصون تر خواهید بود.

 

لینک کوتاه خبر :

https://atiehpress.ir/?p=7372

پست های مرتبط

بیشترین فرصت‌های شغلی ژاپن در کدام بخش‌ است؟

نرخ بیکاری ژاپن در ماه سپتامبر…

۸ آبان ۱۴۰۳

تشریح جزئیات ارائه آموزش‌های مهارتی در ۶ ماهه نخست سال

معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی…

۷ آبان ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

پایگاه خبری آتیه پرس در راستای ایفای نقش اطلاع رسانی ضمن تولید اخبار و محتوای های مفید و امید بخش مرتبط با اقتصاد ایران به مردم عزیز کشور سعی دارد که مهم ترین نیازهای اطلاعاتی مردم را باز نشر دهد.

نماد ارشاد آتیه پرس