صفحه اصلی > کسب و کار : هوش مصنوعی بازار کار را متحول خواهد کرد

هوش مصنوعی بازار کار را متحول خواهد کرد

هوش مصنوعی بازار کار را متحول خواهد کرد

از نگاه کارشناسان بازار کار با توجه به تغییرات سریع دنیای کار و ظهور مشاغل جدید از جمله متخصصان هوش مصنوعی و رباتیک، تربیت نیروی کار متخصص و ماهر امری ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری آتیه پرس ، امروزه آموزش نیروی انسانی نوعی سرمایه‌گذاری و عامل کلیدی در توسعه جوامع به شمار می رود که در صورت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی صحیح، مزایای بسیاری به لحاظ اقتصادی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت.

با توجه به افزایش روز افزون تعداد دانش آموختگان و آمار فارغ التحصیلان بیکار و عدم تناسب رشته‌های تحصیلی با نیاز بازار کار، اهمیت مهارت آموزی و بهره‌مندی از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بیش از پیش احساس می شود؛به همین منظور آشنایی با محیط واقعی کسب و کار و ارتقای سطح مهارت افراد در ورود به بازار کار موثر است.

یکی از برنامه‌های اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سال جاری، توسعه مراکز جوار و بین کارگاهی است و در راستای تحقق شعار سال و حمایت از بخش‌های صنعت و اقتصاد،‌مقرر شده ظرفیت مراکز آموزش جوار کارگاهی ۵۰ درصد افزایش یابد.
به مراکزی که به ‌منظور گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و تامین نیروی کار ماهر مورد نیاز صنایع، تاسیس و راه‌اندازی شوند، مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی گفته می شود.هدف از ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای جوار کارگاهی و بین کارگاهی، ارتقای مهارت، کاهش هزینه‌های جانبی تولید، استفاده بهینه از امکانات آموزشی برای شاغلان، صیانت از نیروهای کار و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر است.

در همین راستا،غلامحسین محمدی – معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در گفت وگو با ایسنا، با تاکید بر اهمیت مهارت‌آموزی به عنوان یک نیاز اساسی در بازار کار می گوید: درحال حاضر با توجه به تغییرات سریع دنیای کار، تربیت نیروی کار متخصص و ماهر امری ضروری است و در آینده نزدیک مشاغل جدیدی مثل متخصصان هوش مصنوعی، مهندسان رباتیک و تحلیلگران داده به وجود می آید که از جمله نیازهای آینده بازار کار به شمار می‌روند و بازار کار را متحول می کنند.

وی معتقد است که مهارت، مهم‌ترین مؤلفه اشتغال است و جوانان جویای کار برای ورود به بازار و راه اندازی یک کسب و کار باید به کسب آموزش‌های فنی و حرفه ای بپردازند و دوره های مهارتی را بگذرانند.از نگاه معاون وزیر کار، بسیاری از افراد در کارگاه‌ها و بنگاه های اقتصادی به دلیل عدم مهارت دچار ناپایداری اشتغال می‌شوند درحالی که آموزش‌های مهارتی به ایجاد و پایداری اشتغال و افزایش بهره‌وری بنگاه منجر می شود.محمدی با بیان اینکه بهترین راهکار عبور از شرایط تحریم، تربیت نیروی کار متخصص و ماهر است، می گوید:ایجاد مراکز مهارتی با مشارکت فعالان اقتصادی یکی از راهکارهای موثر در تربیت نیروی کار ماهر و متناسب با نیاز بازار به شمار می رود.

 

هم اکنون ایجاد و توسعه مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی تأثیر بسزایی در ارتقای توان فنی و اشتغال‌پذیری افراد در حوزه‌های مختلف صنعت دارد. این مراکز در کنار صنایع علاوه بر رونق بخش‌های تولید، زمینه افزایش سطح مهارت کارگران و شاغلان در واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی را فراهم می کند.ایجاد این مراکز پاسخ به نیاز آموزشی کارخانه‌ها بوده که بر ارتقای توان فنی و اشتغال‌پذیری افراد در حوزه صنایع و صنوف مختلف اثرگذار است.

به گزارش ایسنا، طبق ماده ۱۱۰ قانون کار، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ملزم شده برای بنگاه‌های اقتصادی با داشتن شرایطی مجوز مراکز جوار و بین کارگاهی را صادر کند. بر اساس این ماده قانونی، واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی به منظور مشارکت در امر آموزش کارگر ماهر و نیمه ماهر مورد نیاز خویش مکلفند نسبت به‌ ایجاد مراکز کارآموزی جوار کارگاهی و یا بین کارگاهی، همکاری‌های لازم را با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عمل آورند.

 

لینک کوتاه خبر :

https://atiehpress.ir/?p=15025

برچسب ها :
پست های مرتبط

چراغ کسب و کارها در جنگ ۱۲ روزه خاموش نشد

در پی تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی…

۲۰ تیر ۱۴۰۴

دیدگاهتان را بنویسید

درباره ما

پایگاه خبری آتیه پرس در راستای ایفای نقش اطلاع رسانی ضمن تولید اخبار و محتوای های مفید و امید بخش مرتبط با اقتصاد ایران به مردم عزیز کشور سعی دارد که مهم ترین نیازهای اطلاعاتی مردم را باز نشر دهد.

نماد ارشاد آتیه پرس