عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه سالانه میلیاردها دلار در حوزههای مختلف برای توسعه، سرمایهگذاری میکنیم، اما زیرساختهایی که باید انرژی مورد نیاز تولید را تامین کند، فراهم نمیکنیم و این منابع تبدیل به منابع راکد میشود، گفت: اینکه ظرفیت و زیرساخت ایجاد شده و امکانات برای تولید و صادرات فراهم باشد، اما برق و انرژی کافی نباشد، به معنی اتلاف منابع است.
به گزارش آتیه پرس ، عباس آرگون، با بیان اینکه پیشنهادی در رابطه با ارائه بسته حمایتی دولت برای جبران خسارتهای صنایع از قطع برق و گاز از سوی اتاق بازرگانی به وزارت صمت مطرح شده، گفت: این بسته ظاهرا در کمیتههای زیرمجموعه هیئت دولت تصویب شده و حالا باید در هیئت دولت مطرح شود.
وی ابراز میدواری کرد که این حمایتها در بحث مالیات، تامین اجتماعی و استمهال بدهیهای بانکی اجرا و به بنگاههای تولیدی کمک شود و گفت: همه بنگاهها در قطعی برق متضرر میشوند، چون یک زنجیره به هم مرتبط است و هم واحدهای تولیدی هم تجاری آسیب میبینند، اما درصد آسیب متفاوت است.
آرگون با بیان اینکه با کمبود برق، میزان تولید واحدها کاهش مییابد، اما سازمان امور مالیاتی و تامین اجتماعی مطالبات خود را سر وقت میخواهند، تصریح کرد: باید تمهیداتی اندیشیده شود که وقتی بنگاه متضرر میشود دولت همراهی کند تا از این شرایط عبور کنیم.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا جبران خسارات ناشی از قطع برق هم در این بسته حمایتی دیده شده، اظهار کرد: تاکنون تجربهای در زمینه جبران خسارات ناشی از قطع برق نداشتیم. البته این مطالبه وجود دارد، اما اینکه با توجه به منابع دولت، شدنی هست یا نه بحث دیگری است که با توجه به شرایط و مشکلاتی مثل کسری بودجه، از نظر شخصی بعید به نظر میرسد. اما دولت میتواند در حوزههایی مثل مالیات، تامین اجتماعی، مسائل بانکی و بحثهای اجارهای، تمهیدات و تخفیفاتی قائل شود.
آرگون با بیان اینکه واحدهایی هستند که در مجموع به دلیل قطع برق و گاز در تابستان و زمستان تا یک چهارم تولید خود را از دست دادهاند، تصریح کرد: با این حال بنگاهها، هزینه تولید ثابت دارند و با این وضعیت ممکن است وارد نقطه زیان شوند.
او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره میزان خسارت وارد شده به صنایع در پی قطعی برق و گاز، اظهار کرد: برآورد دقیقی از میزان خسارت قطعی برق به صنایع نداریم. این خسارات از صنعتی به صنعت دیگر و متناسب با میزان قطعی برق متفاوت است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه کاهش تولید به دلیل ناترازی انرژی به نوعی هدر رفت سرمایه کشور است، تصریح کرد: اینکه ظرفیت و زیرساخت ایجاد شده و امکانات برای تولید و صادرات فراهم باشد، اما برق و انرژی کافی نباشد، به معنی اتلاف منابع است. در اصل سالانه میلیاردها دلار در حوزههای مختلف برای توسعه، سرمایهگذاری میکنیم، اما زیرساختهایی که باید انرژی مورد نیاز تولید را تامین کند، فراهم نمیکنیم. بنابراین این منابع تبدیل به منابع راکد میشود و منابع جاری که میتواند ایجاد ارزش کند را در صنایعی میخوابانیم که انرژی کافی برای به بهره برداری رساندن آنها وجود ندارد. این اتلاف و دفن منابع است.
وی با بیان اینکه سالانه کسری انرژی بیشتر و بیشتر میشود، گفت: این وضعیت نیاز به اقدام عاجل و ریشه یابی عواملی است که منتج به این ناترازی میشود؛ از جمله عدم سرمایهگذاری و قیمت گذاری دستوری که این موارد باید اصلاح شود تا شاهد تعادل در این حوزه باشیم.
ایسنا